ABC - Bijlagen

VN-Informatiecentra in de wereld

Overzicht UNIC's in de wereld

 

Afrika 25
Noord-, Midden- en Zuid-Amerika 13
Azië en Oceanië 16
Europa 8
Gemenebest van Onafhankelijke Staten 8

Het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (RUNIC) in Brussel

RUNIC Brussel is gegroeid uit het VN-informatiecentrum (UNIC) voor de Benelux, dat voorts optrad als verbindingskantoor met de instellingen van de Europese Gemeenschap.

In het bredere kader van de rationalisering en stroomlijning van de organisatie van de Verenigde Naties staat RUNIC per 1 januari 2004 in voor dienstverlening aan de regio van de Europese Unie. De landelijke VN-informatiecentra in Athene, Bonn, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Madrid, Parijs en Rome hebben op 31 december 2003 dan ook hun deuren gesloten.

Het Regionaal centrum in Brussel staat vandaag in voor dienstverlening aan: België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, de Heilige Stoel, Ierland, Italië, IJsland, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden, alsmede aan de instellingen van de Europese Gemeenschap.

Het centrum staat open voor alle belangstellenden en wordt veelvuldig bezocht door studenten, scholieren, docenten en journalisten.

Niet verwonderlijk, want u kunt bij het informatiecentrum terecht voor allerlei informatie over de activiteiten van de Verenigde Naties. Zo kunt u er tal van officiële VN-documenten raadplegen en gebruikmaken van de Multimedia Unit, waar u beschikt over internet, boeken, rapporten, persberichten en andere informatiebronnen. Dat alles om u te helpen bij uw zoektocht door de wereld van de VN en haar organen, programma's en gespecialiseerde organisaties.

RUNIC Brussel staat ook in voor de publicatie en verspreiding van voorlichtingsmateriaal over de VN, dat veelal ook verkrijgbaar is in het Nederlands. Dit materiaal – brochures, posters e.d. – is gratis verkrijgbaar.

Wie niet in de gelegenheid is naar Brussel te komen, kan voor inlichtingen ook de website van het informatiecentrum raadplegen op www.runic-europe.org.

RUNIC
Residence Palace, Block C2
Wetstraat 155
1040 Brussel, België
Tel: 00 32 2 788 84 64
Fax 00 32 2 788 84 77

 

 

UNIC Logo
Terug  Home  Terug naar boven