Saturday, 21 April 2018

UN in your language

Vacature stage: UNRIC Benelux Desk (NL)

Het Regionaal Informatiecentrum van de VN voor West-Europa (UNRIC) neemt twee Nederlandstalige stagiair(e)s aan. De stagiair(e)s worden aangenomen vanaf juni 2018, afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat. De stagiair(e) wordt verwacht minstens vier tot zes maanden te werken op het kantoor van UNRIC te Brussel.

Opdracht en mogelijkheden:

Als medewerker van een hecht, internationaal en divers team, heeft de stagiair(e) de mogelijkheid om de Organisatie van de Verenigde Naties van binnenuit te leren kennen en er contacten te leggen. De stagiair analyseert dagelijks de Nederlandstalige media, publiceert informatie en artikels over de VN, verzorgt de outreach op sociale netwerksites en werkt mee aan verschillende VN-campagnes.

Profiel van de kandidaat:

De kandidaat moet beschikken over een academische achtergrond (politieke wetenschappen, internationale relaties, talen, communicatie en media, journalistiek), met voorkeur op masterniveau. De kandidaat beschikt eveneens over een zeer goede kennis van het Engels.

Vereiste kwalificaties:  

  • Sterke communicatieve, redactionele, audiovisuele en journalistieke capaciteiten.
  • Een zeer goede kennis van het Nederlands en Engels, en een redelijke kennis van het Frans is noodzakelijk.
  • Vermogen om autonoom te werken en initiatief te nemen.
  • Een basiskennis van de Verenigde Naties is belangrijk.
  • De stagiair(e) kan vier tot zes maanden stage lopen in Brussel
  • Een open geest en een groepsmentaliteit.

UNRIC voert een aanwervingsbeleid met gelijke kansen dat zich toelegt op het aanwerven van divers personeelsbestand. De stage is onbetaald maar kandidaten ontvangen een certificaat en een aanbevelingsbrief van de VN bij het vervolledigen van de stage. 

Kandidaten die houder zijn van een einddiploma, behaald aan een instelling van secundair onderwijs of hoger onderwijs, die gefinancierd of gesubsidieerd is door de Vlaamse Gemeenschap, kunnen mogelijk gebruikmaken van het Subsidieprogramma van de Vlaamse overheid. Raadpleeg voor meer informatie de website Flanders Trainee Programme

Kandidaten voor de stage sturen voor 24 april 2018 (voor middernacht CET) een gedetailleerd cv en een Engelstalige motivatiebrief naar [email protected]. Na screening van de ingediende cv's en motivatiebrieven zal een elektronische test plaatsvinden voor de geselecteerde kandidaten.

Voor meer praktische informatie, of indien u vragen heeft: contacteer [email protected]

The United Nations in Brussels UN Brussels Team Facebook page (small facebook in-house logo) UN Brussels Team Twitter page (small twitter in-house logo)

UN Brussels Team - banner

The United Nations team brings together 26 specialised agencies, funds and programmes spanning the development, humanitarian and human rights work of the UN. The team works to build understanding and support for UN system activities within the EU institutions and amongst a wider public in Europe.

uncareer

facebook32x32 Dblue flickr32x32 Dblue twitter32x32 Dblue YouTube32x32 Dblue linkedin 32

eucareers     facebook32x32 Dblue twitter32x32 Dblue

The EU Institutions employ 40,000 women and men from a wide variety of backgrounds who are united by their passion for Europe.